کاهش تاثیر کویید-۱۹ روی معدن مس

کاهش تاثیر کویید-۱۹ روی معدن مس

پس از پشت‌سر گذاشتن دو سال متوالی رشد ثابت، عمدتاً به دلیل کاهش عیار سنگ معدن مس و اختلالات تولید، تأثیر کووید-19 بر عملیات معدنی منجر به کاهش 2.6 درصدی تولید جهانی مس به 20.1 میلیون تن در سال 2020 شد بود.

بیشترین تأثیر در سه ماهه دوم و سوم زمانی رخ داد که تولید از 10 تولیدکننده برتر به ترتیب 3.5 درصد و 2.4 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت.

تخمین زده می شود که تولید در شیلی در سال 2020 تنها 0.7 درصد کاهش یافته باشد. در حالی که شیلی در ابتدا سال و در شروع سه ماهه دوم تقریباً تحت تأثیر کووید قرار نگرفت، اما سایت کودلکو مجبور به توقف فعالیت های ساخت و ساز در شهر Chuquicamata و El Teniente، بودیم که دلیل آن افزایش موارد کووید-19 بود که منجر به افزایش فشار کارگران و تعطیلی موقت Chuquicamata در پایان ژوئن شد.

در پرو، اگرچه فعالیت های عملیاتی در پایان ماه مه از سر گرفته شد، اما محدودیت های کووید-19 به شدت فعالیت معدن را مختل کرد. پروژه های تحت تاثیر شامل معدن آنتامینا بود که در ماه های آوریل و می غیرفعال بود و در نه ماهه اول سال 2020 شاهد کاهش 23.6 درصدی تولید در سال بود.

معدن Cerro Verde فریپورت نیز برای نزدیک به سه هفته بین مارس و آوریل بیکار بود، قبل از پیشرفت با ظرفیت تولید متوسط ​​90 درصد در سه ماهه سوم. به طور کلی، تولید مس در پرو در سال گذشته میلادی 13 درصد کاهش یافته است.

در مقابل، تولید مس اندونزی به دلیل آغاز فاز هفتم معدن باتو هیجاو و افزایش عملیات زیرزمینی منطقه معدنی گراسبرگ، 29.9 درصد در سال 2020 رشد کرد. از جمله این عملیات می توان به معدن روباز Grasberg، Deep Ore Zone، Big Gossan و Deep Mill Level Zone اشاره کرد.

در همین حال، آغاز به کار معادن Tominskoye و Deziwa تولید در اندوزی را 8.1٪ افزایش داد، در حالی که بسته شدن معادن با عیار پایین سنگ معدن در چین، در کنار تاخیر در گسترش ظرفیت های جدید، رشد را در چین به 0.2٪ محدود کرد.

با نگاهی به آینده، انتظار می‌رود تولید جهانی مس در سال 2021 با رشد 5.6 درصدی به 21.3 میلیون تن برسد، این هدف با حمایت معادن برای رسیدن به حجم تولید کامل و همچنین افزایش تعداد معادن جدید از سال 2021 انجام خواهد پذیرفت. انتظار می‌رود تولید در سال 2021 به 24.6 میلیون تن برسد. تا سال ۲۰۲۴ رشد هر ساله ۵ درصد افزایش پیدا کند.

شیلی، پرو، استرالیا، اندونزی و ایالات متحده عوامل اصلی رشد خواهند بود. انتظار می رود تولید ترکیبی از این کشورها از 11.2 میلیون تن در سال 2021 به 13.4 میلیون تن در سال 2024 افزایش یابد.

پروژه های کلیدی آینده شامل فاز دوم سایت Quebrada Blanca با ارزش ۵.۲ میلیارد دلاری واقع در شیلی است. Teck Resources فعالیت های ساخت و ساز را بین مارس و اوت به عنوان بخشی از اقدامات به تعویق انداختن Covid-19 در نظر گرفته خواهد شد که انتظار می رود تاریخ شروع این پروژه را تا شش ماه به تعویق بیندازد. اکنون انتظار می رود این پروژه در نیمه اول سال 2022 عملیات اجرایی خود را آغاز کند.

دیگر توسعه‌های بزرگ و پروژه‌های جدید که قرار است در سال‌ 2022 در شیلی آغاز شود شامل بخش‌هایی از سایت اسپنس (BHP) و ال تنینته (Codelco) است، در حالی که معدن Kamoa-Kakula ( از مجموعه معادن Ivanhoe) در جمهوری دموکراتیک کنگو قرار است تولید را آغاز کند. از جولای 2021

در کشور پرو پروژه های Quellaveco و Rio Blanco در دست ساخت قرار گرفتند و قرار است به ترتیب تا سال 2022 و 2023 عملیات اجرایی آنها آغاز شوند.

از بخش‌های جانبی این دو می‌توان به مورد اولی اشاره کرد که شامل ساخت چهار کمپ جداگانه برای اسکان 8400 کارگر، تاسیسات بازیافت زباله، ذخیره آب، سیستم خط لوله و توسعه زیرساخت های بندری است. در مورد دومی هم مطالعات زیست محیطی در نوامبر 2020 با جابجایی تجهیزات قدیم و متمرکز شدن روی ساختمان‌های جدید خود را به روز کردند.

معرفی بزرگترین معدن مس در جهان

معرفی بزرگترین معدن مس در جهان

در مجموع اگر بخواهیم به بزرگترین معادن مس در جهان اشاره کنیم، می‌توانین به سراغ گزارش وب سایت کیتکو بر مبنای آمار تولید گزارش شده در سال ۲۰۲۰ بپردازیم.

 

۱- اسکوندیدا، شیلی: ۱۱۵۶ کیلوتن

 

معدن مس اسکوندیدا که نامش به اسپانیایی به معنی پنهان است، در صحرای آتاکاما در شمال شیلی واقع شده و بزرگترین معدن مس جهان از نظر میزان تولید است. این معدن در سال ۱۹۹۰ گشوده شد و یکی از عمیقترین معادن روباز جهان است.

 

سهامدار عمده این معدن شرکت بی اچ پی است که ۵۷.۵ درصد در اسکوندیدا سهم داشته و اداره آن را برعهده دارد. سایر سهامداران شامل شرکت ریوتینتو (۳۰ درصد) و ژاپن اسکوندیدا (۱۲.۵ درصد) هستند. این معدن در حدود شش درصد از تولید جهانی مس سهم دارد.

 

۲- کویاهوآسی، شیلی: ۶۲۹ کیلوتن

 

کویاهوآسی دومین معدن مس بزرگ شیلی و جهان است که شرکتهای آنگلوامریکن (۴۴ درصد)، گلنکور (۴۴ درصد) و میتسویی (۱۲ درصد) مالک آن هستند.

 

این معدن در ارتفاع بین ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است. عمده کنسانتره ای که در کویاهوآسی تولید می شود، برای پالایش به کارخانه های چینی فروخته می شود.

 

۳- مورنسی، آمریکا:۴۴۵ کیلوتن

 

مورنسی در نزدیک مورنسی آریزونای آمریکا واقع شده و بزرگترین معدن مس آمریکای شمالی است. شرکت‌های فریپورت مک موران و سومیتومو مالک این معدن هستند و فریپورت مک موران سهامدار عمده و اداره کننده آن است.

 

۴- اِل تنینته، شیلی: ۴۴۳ کیلوتن

 

معدن اِل تنینته در حال حاضر بزرگترین معدن مس زیرزمینی جهان بوده و از نظر ذخایر مس، یکی از بزرگترین معادن مس جهان است. این معدن در حدود ۲۳۰۰ متر بالای سطح دریا در کوههای آند شیلی واقع شده است.

 

شرکت معدنی دولتی کودلکوی شیلی که مالک و اداره کننده معدن اِل تنینته است، قصد دارد تولید این معدن را تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۵۰۰ هزار تن افزایش دهد.

 

۵- بوئناویستا، مکزیک: ۴۳۲ کیلوتن

 

معدن بوئناویستا که به کانانئا نیز معروف است، یکی از بزرگترین معادن مس جهان از نظر میزان ذخایر است و در حدود ۳۵ کیلومتری مرز آمریکا-مکزیک در ایالت سونورا واقع شده است.

 

این معدن متعلق به شرکت گروپو مکزیکو (ساوترن کاپر) است و یکی از قدیمیترین معادن روباز در آمریکای شمالی به شمار می رود.

 

۶- چوکیکاماتا، شیلی: ۴۰۱ کیلوتن

 

چوکیکاماتا یکی از بزرگترین معادن مس روباز و دومین معدن روباز عمیق جهان است که در ۱۶۵۰ کیلومتری شمال شهر سانتیاگوی شیلی قرار دارد. این معدن که به چوکی هم معروف است، از سال ۱۹۱۰ فعالیت دارد.

 

این معدن که بیش از یک قرن قدمت دارد، متعلق به شرکت کودلکو است و توسط این شرکت اداره می شود.

 

۷- هاب معدنی KGHM، لهستان: ۳۹۳ کیلوتن

 

هاب معدنی KGHM که شامل سه معدن است، در لهستان واقع شده و منبع مهم استخراج نقره، طلا و فلزات دیگر است.

 

۸- آنتامینا، پرو: ۳۷۸ کیلوتن

 

معدن روباز آنتامینا در رشته کوه های آند در حدود ۲۷۰ کیلومتری شمال شهر لیما در پرو واقع شده است و شرکت های بی اچ پی (۳۳.۷۵ درصد)، گلنکور (۳۳.۷۵ درصد)، تک ریسورسز (۲۲.۵ درصد) و میتسوبیشی (۱۰ درصد) مالک آن هستند. آنتامینا علاوه بر مس، بیسموت، مولیبدن و سرب تولید می کند.

 

۹- سِرو وِرده، پرو: ۳۷۲ کیلوتن

 

معدن سِرو وِرده شرکت فریپورت مک موران یک مجتمع معدنی روباز مس و مولیبدن است و در حدود ۲۰ مایلی جنوب غربی آرکیپای پرو قرار دارد.

 

‌۱۰-گرسبرگ، اندونزی: ۳۶۷ کیلوتن

 

شرکت فریپورت مک موران یکی از بزرگترین ذخایر مس و طلای جهان را در محدوده معدنی گرسبرگ در پاپوای اندونزی استخراج می کند.

 

این شرکت علاوه بر مس و طلا، نقره و سرب هم تولید می کند. فریپورت ۴۸.۷۶ درصد سهم در زیرمجموعه PT-FI سهم دارد و معدنکاری آن را اداره می کند. این شرکت در افزایش تولید مس و طلا در مقادیر گسترده از سنگ های معدنی زیرزمینی همچنان به دستاوردهای

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات